Een imperfecte reis

Er zijn dingen die we goed doen. Andere doen we slecht.

Download ons duurzaamheidsverslag

We zijn geen brouwerij, we zijn een project. Sinds dag één nodigen we onze gemeenschap uit om ‘mee te doen aan de speeltuin’. Deze speeltuin gaat niet alleen over het uitproberen van nieuwe smaken, het gaat over uit onze comfortzone stappen en nieuwe ideeën uitproberen die zinvol zijn.


In 2015 begonnen we met Babylone, het allereerste bier gebrouwen met gerecycleerd brood. Sindsdien zijn we trots op de vele brouwinitiatieven met brood in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en daarbuiten.

In 2022, we werden gecertificeerd als B Corp Meer dan een viering, is het een nederig pad van alles wat voor ons staat. Maar we hebben nog zoveel te doen. We zijn geen duurzame brouwerij, we doen niet meer goed dan kwaad voor de planeet. Er zijn dingen die we goed doen, maar andere die we slecht doen.

Het is geen reden om te stoppen met proberen, en in de tussentijd kunnen we ernaar streven een “verantwoordelijke brouwerij” te zijn, die alles in het werk stelt om duurzaam te worden.

Wat we goed doen

Van schone energie tot circulaire economie, we proberen altijd nieuwe manieren te vinden om elke dag beter te worden, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. We kijken meer en meer naar lokale boeren en makers en ontwikkelen langetermijnpartnerschappen met Belgische & Europese leveranciers om onze ingrediënten te betrekken.

Hoe, vraag je? Download ons duurzaamheidsverslag en ontdek waar we aan gewerkt hebben…

Wat we slecht doen

Laten we het duidelijk stellen: we stoten te veel CO2 uit. In 2022 zijn we gestart met een volledige koolstofbeoordeling, inclusief de hele bedrijfsomgeving (directe emissies, indirecte emissies van energie & alle andere indirecte emissies).

Hier is de resultaat

Nu is het tijd om te handelen. Elk jaar zullen wij onze totale koolstofvoetafdruk met 10% verminderen, met de nadruk op gas & elektriciteitsgebruik, productieproces, ontwikkeling van lokale grondstoffeninkoop, en volledige stopzetting van onze distributie buiten Europa in de loop van 2023.

Het is een vernederende, leuke, frustrerende en onvolmaakte reis. De enige die zin heeft.