GREEN COUNCIL

Er is geen tijd meer te verliezen. Wij zijn brouwers met grote ambities en we hebben JOUW HULP nodig om steeds meer een verantwoordelijkere brouwerij te worden.   

 

The BBP GREEN COUNCIL is op zoek naar een een onafhankelijke expert en lid van onze Crowdfunder-community met ervaring op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming om samen met ons deze 3 belangrijke doelstellingen te bereiken:   

  1. Opzetten van een alomvattend milieubeleid 
  1. Inzicht bieden en beste methoden vinden voor voortdurende verbeteringen   
  1. Opzetten van het milieubeheer binnen BBP en toezicht houden op de jaarlijkse voortgangsrapportage 

 

The Green Council zal bestaan uit die twee externe functies, onze medeoprichters Olivier & Sébastien en één BBP-teamlid met ervaring in het veld. Naast the Green Council heeft BBP sinds 2020 al een interne Green Squad opgericht, bestaande uit gepassioneerde collega’s die operationele missies aanpakken.  

 

ONAFHANKELIJKE EXPERT 

Je wordt de voorzitter van de Green Council en speelt een actieve rol bij het bepalen van strategische milieurichtingen van BBP. Het jaarverslag is uw belangrijkste resultaat en creëert binnen BBP een duurzaamheidslab dat ons in staat stelt om oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee onze industrie wordt geconfronteerd. 

Je hebt: 

  • 10 jaar ervaring in het vak. 
  • Ervaring met productieve industrieën. 
  • Kennis van EMA en andere belangrijke instrumenten. 
  • Capaciteit om ervaring en kennis aan te passen aan een klein bedrijf als het onze. 
  • Academische ervaring is een pluspunt. 
  • Engels is een must. Frans is een pluspunt. 
  • Vergoeding nader te bepalen op basis van gesprek met succesvolle kandidaat 

 

COMMUNITY CROWDFUNDER 

Je bent de stem van onze gemeenschap in de Green Council, treedt op als secretaris, ondersteunt de voorzitter en assisteert bij de conclusies van het jaarverslag. 

Je hebt: 

  • 5 jaar ervaring in het vak. 
  • Ervaring met productieve industrieën is een plus. 
  • Kennis van EMA en andere belangrijke instrumenten. 
  • Capaciteit om ervaring en kennis aan te passen aan een klein bedrijf als het onze. 
  • Academische ervaring is een pluspunt. 
  • Engels is een must. Frans is een pluspunt. 
  • Vergoeding nader te bepalen op basis van gesprek met succesvolle kandidaat 

 

The Green Council zal 4 keer per jaar vergaderen en een voorbereiding zal nodig zijn, je zou ons minstens 20 uur per jaar moeten kunnen geven. We ontvangen je sollicitatie graag via sebastien@beerproject.be & mihaela@beerproject.be voor 12 September. 

VERDERE CONTEXT

In onze beginjaren richtten we ons op gemeenschapsvorming en biercreatie, maar het milieu stond niet hoog genoeg op de lijst. Sindsdien hebben we vanaf 2015 stappen gezet in de richting van een circulaire economie en hebben we een intern team met de naam GREEN SQUAD samengesteld om ervoor te zorgen dat we het beter doen, door onze CO2-uitstoot te volgen via CO2 Logic en ons waterverbruik/liter bier. Onze nieuwe brouwerij is gebouwd met een duurzaamheidsmentaliteit die erop gericht is zelfvoorzienend te zijn in elektriciteit dankzij het gebruik van zonne-energie en de biomethanisering van onze verbruikte granen om meer elektriciteit op te wekken. Ook gaan we het door de productie opgewekte warm water hergebruiken in plaats van fossiele energie voor de verwarming van het hele gebouw.  

 

We willen tegen het einde van dit jaar CO2-neutraal zijn en tegen eind 2023 CO2-negatief zijn, twee keer zoveel compenseren als onze jaarlijkse CO2-productie en compenseren voor de CO2-productie sinds we in 2013 zijn begonnen. Doelen als een zero-waste-brouwerij & plasticvrij bedrijf lijken nu buiten bereik, maar het is geen reden om hier niet op te focussen. Ons doel is om ons verbruik per liter water, gas, elektriciteit, organisch afval en plastic dit decennium met minstens 10% per jaar te verminderen. 

 

Met de woorden van Yvon Chouinard: er is weinig kans dat we het ooit verdienen om een “duurzame brouwerij” te worden genoemd, die duidelijk meer goed dan kwaad voor de planeet produceert, maar het is geen reden om te stoppen met proberen en in de tussentijd kunnen we er voor zorgen om een “verantwoordelijke brouwerij” te zijn en alles in het werk stellen om duurzaam te worden. Dit is een nederig pad en we komen bij u, onze gemeenschap, terug met jaarverslagen over onze voortgang. 

 

Let’s brew a new Brussels & let’s brew a new model!