#BABYLONEDIY

BROUW JE EIGEN BROODBIER

Hallo iedereen,

Het lijkt erop dat we er nog middenin zitten, met de Horeca gesloten voor de nabije toekomst. In het voorjaar van 2020 vroegen velen van jullie ons om het recept van Babylone, dus ben je klaar om te gaan brouwen ?! Zodra de lockdown voorbij is, kunnen we dan een aantal geweldige bieren delen met vrienden (we zien je in de brouwerij ?)! 

Bij BBP denken we dat thuisbrouwen de basis is van een bloeiende bierscène en we houden van de spirit: wild, creatief en leuk! We koesteren ook de doe-het-zelf-aanpak, als een uitstekende manier om nieuwe dingen te leren en uit onze comfortzones te treden.

Babylone belichaamt onze toewijding om een ​​meer lokaal en circulair model te bouwen door onze liefde voor bier. Geïnspireerd door de oude traditie van het gebruik van brood om bier te maken, is het ons belangrijkste doel om afval te verminderen met een heerlijk brouwsel.

Dus tijd om je handen vuil te maken en te voorkomen dat er brood weggegooid gaat !!!

MAG HET BESTE BROUWSEL WINNEN!

We zijn super enthousiast om het recept van Babylone met jullie te delen, een bier dat nu al bijna zes jaar 10 ton overschot brood per jaar bespaart!

DISCOVER BABYLONE

BBP is stevig verankerd in de locale community en met deze thuisbrouw-wedstrijd moedigen we je aan hetzelfde te doen: neem contact op met je plaatselijke bakkerij en voorkom dat brood verloren gaat.

Gebruik zoveel brood als je wil. Het onderstaande recept bevat iets minder dan Babylone, dus je kunt het gemakkelijk zelf brouwen. Maar als je groter wilt gaan, ga ervoor !!!

Om aan de wedstrijd mee te doen,
moet je creatief zijn!

De regels zijn:

Maak een recept op basis van het bovenstaande Babylone-recept, inclusief:
brood dat weggegooid zou worden van uw plaatselijke bakker, supermarket  of brood van thuis.

ABV 5-7,5%

EBC van 15-40 (kleur van het bier – of zie link)

Deel dan uw werk met ons:

Stuur (of breng) ons flessen van 6x33cl (of 3x75cl) vóór 30 april

Deel je brouwervaring met ons op foto’s, met een korte beschrijving en recept van je bier en waarom je meedeed aan de wedstrijd via keepintouch@beerproject.be

Aarzel niet om de naam te vermelden van de bakkerij of supermarkt die het brood levert met de #BabyloneDIY op FB & / of Insta

Bonus: wees creatief met het label (misschien in samenwerking met een lokale artiest?) voor de meest creatieve labelprijs!

Ons team bij BBP zal ze proeven en de top 4 selecteren, die gevraagd zullen worden om ons een gedetailleerd recept van hun bier te sturen, waarom ze meededen aan de wedstrijd en andere leuke weetjes.

 In mei selecteren we dan de winnaar, die deze zomer zal worden uitgenodigd om het bier te brouwen in Dansaert! Veel succes en laat alle remmen los!

 Nog vragen ? Stuur gerust naar keepintouch@beerproject.be

Proost!