ONS DNA

We hebben dit project gebouwd op basis van samenwerking,      experimenteren en positieve  impact.

Leave the abbey, join the playground!

Geboren in 2013 met Olivier & Sébastien, werd het project vanaf het begin ondersteund door een actieve community.

Het vertegenwoordigt een alternatieve kijk op Brussel: multicultureel, eigentijds en levendig!  

België is geen stoffig biermuseum en het is onze missie om het bierverhaal van vandaag en morgen te blijven schrijven.  

We brouwen elke week een nieuw bier, we verwelkomen brouwers van over de hele wereld en onze community is er altijd bij betrokken.  

Naast bier willen we een voorbeeld zijn van een verantwoordelijk bedrijf met een reden om trots te zijn op onze community. 5 jaar geleden brouwden we het eerste bier van onverkocht brood ter wereld, nu een symbool van circulaire economie.

Zo proberen we steeds onze grenzen te verleggen! 

Onze bieren

Spreken voor zich

Ontdekze hier

ONZE
 COMMUNITY 

Wij zijn een project, organisch & bottom-up. Geen stijve constructie van bovenaf.  

We hebben onze community in onze kern: ze kozen ons eerste bier, Delta IPA, en hielpen ons het project gedurende zijn hele leven te financieren. We zijn in 2013 begonnen met 369 crowdfunders en we rekenen nu op meer dan 4000 enthousiastelingen die ons elke dag blijven uitdagen.  

prototypes. 1zaloverleven.Jijkiest! 

Zo is alles begonnen enzohoudt onze community ons scherp door elk jaar de beste bieren te kiezen. Dat bier wordt dan een permanente “AllStar”. Omdat we nu elke week een nieuw bier brouwen, is de selectie elk jaar spannender en competitiever! 

12 bieren. Elk jaar. Voor het leven! 

Dit was onze belofte in 2013 en we zijn blij dat velen van jullie in ons geloven en het risico namen om het idee te steunen. Acht jaar later zijn we een kleine maar groeiende brouwerij en hebben we dezelfde belofte gehouden. Elk jaar verwelkomen we nieuwe leden omons te vervoegenen achter deschermenteduiken. 

Samenwerkingen met makers & doeners 

In de afgelopen jaren hebben we in Brussel tientallen brouwers ontvangen uit de hele wereld en we gaan graag zelf bij hen op bezoek. Van Kyoto, Buenos Aires, Québec, Sao Paulo, Barcelona of Kopenhagen, om er maar een paar te noemen. We hebben ook samenwerkingen gehad met andere geweldige ambachtelijke spelers zoalsDandoyofForcadoen artiesten zoals Le Motel of Editors. Elke keer draait het allemaal om te delen, te leren en plezier te hebben in het proces! Deze samenwerkingen betekenen veel voor ons! 

Waar schrijf ik me in?

Er is op dit moment geen crowdfundingcampagne aan de gang, maar als je de eerste wil zijn om meer te weten te komen over een toekomstige crowdfunding, stuur ons een email!

klik me

BUITEN DE GEBAANDE PADEN

We brouwen zoals chefs koken.  

Het maakt deel uit van de cultuur van thuisbrouwen waarmee het project is begonnen en het voelt natuurlijk voor ons aan. Er wordt ons wel eens gevraagd of onze inspiratie op zijn einde loopt voor het creëren van nieuwe bieren na de paar honderden die de afgelopen jaren zijn gebrouwen. Het antwoord is duidelijk: we willen altijd iets nieuws proberen!  

Sigarenbladeren uit Nicaragua, bloemen uit Japan, pasteis de nata van de beste Portugese bakkerij in de stad, noem maar op, wij brouwen het! In ons team van 30+ mensen rekenen we op 10 nationaliteiten en de ideeën stromen binnen met de snelheid van het licht. Alleen al ons team van brouwers komt uit Brazilië, het VK, de VS, Portugal en België. Verwacht vuurwerk!  

Heb je de ziel van een co-creator?

Wees op de hoogte voor iederen!

clik me

Heb je de ziel van een co-creator?

Wees op de hoogte voor iederen!

klik me

Making sense

Brouwen betekent veel voor een stad als Brussel en een land als België. Het is meer dan bier, het is iets om voor te vechten en om naar op te kijken. We willen meer doen dan bier brouwen en zoveel mogelijk verantwoord te werk gaan.

Onze circulaire economieprojecten zijn baanbrekend en we hebben nu de cirkel rond gemaakt door  bier te brouwen van onverkocht brood en brood te maken van ons eigen draf.

We recycleren  nu meer dan 10 ton brood per jaar, we mikken voor de B Corp-status in 2022 en we werken al samen met C02logic om onze voetafdruk te  verkleinen. Onze nieuwe brouwerij in Anderlecht zal genoeg zonne-energie produceren voor onze elektriciteitsbehoeften en het warme water uit ons productieproces zal onze enige verwarmingsbron zijn.

De meeste grondstoffen die we gebruiken om onze bieren te produceren zijn afkomstig van onafhankelijke lokale leveranciers, voornamelijk van Belgische mouterijen. We zullen dit proces behouden, zo niet versterken, ongeacht de groei of schaal.

Ook al zullen we soms fouten maken, trachten we met trots op onze community een voorbeeld te zijn.

Heb je ooit bier geproefd met brood?

Proef Babylone

discover