All-Star

PICO NOVA

Back
Alc
0,3
Ibu
30
Ebc
19
Style
ZERO WEST COAST IPA
Release
JANUARY 2021

Na vorig jaar het allereerste Belgische non-alcoholisch craftbier gelanceerd te hebben, werkten onze brouwers aan het recept van het jongste zusje van Pico Bello, met een bitter karakter, en volgeladen met hop.

We lieten ons inspireren door de West Coast IPA stijl – bieren die normaal meer dan 6% alcohol bevatten, stevig gehopt en met een mooi moutkarakter. Geen makkelijke uitdaging om deze stijl zonder alcohol te brouwen! Drie verschillende hopsoorten werden geselecteerd uit de Yakima regio, uit het westen van de VS, om zo het bier een frisse bitterheid en een floraal, fruitig aroma te geven. Voor de mout werkten we met maar liefst vijf verschillende soorten – met als resultaat een knaller met diepgang, die het vooroordeel dat alcoholvrije bieren weinig smaak hebben absoluut met de grond gelijk maakt.

We staan er absoluut op dat, net zoals bij Pico Bello, tijdens het brouwen geen industriële processen worden gebruikt om alcohol uit het bier te onttrekken – processen waarbij het bier massa’s vluchtige aroma’s verliest.

JUST PLAY